• English
  • Русский
Spomenik Rijeka Crnojevica

Oslobodilački ratovi

Riječki kraj je u različitim periodima crnogorske istorije bio svjedok ali i veoma aktivni učesnik izuzetno značajnih dogadjaja. Neke od prvih pušaka slavnog Ustanka protiv fašizma 13. jula 1941. godine pukle su baš sa ovog podneblja. Jedan od spomenika herojima oslobodilačkih ratova nalazi se i na samom ulazu u Rijeku Crnojevića.

Spomenik borcima poginulim u ratovima u periodu izmedju 1919. i 1945. godine otkriven je 1971. godine i djelo je vajara Draga Djurovića.

Preporuka

Lokacija

Pogledajte još...

Rijecki grad Obod

Riječki grad / Obod

Riječki grad ili Obod danas je cjelina koju čini nekoliko kuća, crkva Svetog Nikole i ostaci onoga što se smatra nekadašnjim temeljem Štamparije Crnojevića.
Pavlova strana

Pavlova strana

Mjesto gdje se Rijeka Crnojevića spaja sa Skadarskim jezerom jedno je od najfotografisanijih djelova ne samo riječkog kraja već i cijele Crne Gore.
Skola Bozo Vukmirovic Rijeka Crnojevica

Osnovna škola

Da Rijeka Crnojevića nije bila središte samo srednjovjekovnog života Crne Gore već i nešto modernijeg perioda govori i činjenica da je jedna od prvih osnovnih škola u zemlji podignuta upravo u nekadašnjem sjedištu države Ivana Crnojevića.