• English
  • Русский

Hrana, vino i smještaj

Pored vanvremenih prirodnih ljepota i uživanja za oči, Rijeka Crnojevića probudiće i ostala vaša čula i pojačaće apetite. Ako se odlučite za šetnju po okolini ili vožnju brodom ne propustite da se prepustite uživanju u domaćoj hrani i vinu. Promenada uz samu rijeku koja je nekada bila centar trgovačkih dešavanja u Crnoj Gori danas je mjesto na kojem se nalaze nacionalni restorani i hoteli čija će vas ponuda oduševiti.

Ono što bi svaki posjetilac trebalo da proba kada dodje u Rijeku Crnojevića jesu dimljeni krap i ukljeva. Sve to možete da zalijete domaćim vinom kojeg ovdje ima u izobilju s obzirom na to da se Rijeka nalazi na crnogorskim Putevima vina sa velikim brojem porodičnih vinarija.Booking.com

Kada je u pitanju hrana, izdvajaju se pomenuti delikatesi – dimljeni krap i dimljena ukljeva. Dobar glas o ova dva proizvoda širi se već godinama unazad, a postoje zapisi da se suva ukljeva još u XIII vijeku izvozila za Italiju. U čast ovog specijaliteta Skadarskog jezera na Virpazaru se svake godine organizuju Dani vina i ukljeve.

Pored uživanja u hrani i vinu, gostima ove varošice na raspolaganju su ekskurzije brodićima kojih na obali uz šetalište ima više nego dovoljno. Posjetioci mogu da biraju izmedju kraćih i dužih tura sa zadržavanjem u bilo kojoj tački Skadarskog jezera.

Rijeka Crnojevica, voznja brodom

Za one koji su naklonjeni aktivnijem odmoru, Rijeka Crnojevića sa okolnim mjestima može da se pohvali velikim brojem staza za pješačke ture kao i za bicikliste.

Vaše je samo da rezervišete datum kada želite da posjetite nekadašnji centar Crne Gore.