• English
  • Русский

Turizam u Rijeci Crnojevića

Na samo oko sat vremena vožnje od aerodroma Podgorica i aerodroma Tivat, Rijeka Crnojevića je već godinama unazad jedno od glavnih izletišta za sve turiste koji posjećuju Crnu Goru. Mnogi specijalizovani servisi koji se bave predstavljanjem najboljih destinacija u Crnoj Gori u dijelu “obavezno posjetiti” na spisak bez izuzetka stavljaju i ovu čudesnu varošicu.

Rijeka Crnojevića interesantna je svojim posjetiocima iz više razloga pa će oni koji planiraju boravak u Crnoj Gori za dio svog odmora svakako pretražiti ovdašnje najbolje ponude hotela i apartmana. Smještaj u Rijeci Crnojevića najteže je pronaći tokom ljetnjih mjeseci pa je preporuka da se neka od jedinica rezerviše prije maja, juna, jula i avgusta.

Turizam u Rijeci Crnojevića je veoma razvijen pa su posjetiocima dostupni brojni aranžmani na bazi noćenja, kao i uživanja u nacionalnim specijalitetima – riblja čorba, krap, ukljeva, priganice, sir, pršuta i mnogi drugi. Pored standardnih aktivnosti, ono što se nikako ne smije propustiti su šetnja po netaknutoj prirodi oko Rijeke Crnojevića kao i vožnja brodićem do bilo koje tačke na Skadarskom jezeru. Sa vašim jezerskim vodičima moguće je dogovoriti vožnju koja uključuje i ručak ili večeru u jednom od mnogobrojnih restorana na jezeru.

Stari most Rijeka Crnojevica

Noćenje u Rijeci Crnojevića je još jedan poseban doživljaj jer tradicionalna večera uz vino i diskretno osvijetljeni Stari most nikog ne ostavlja ravnodušnim pa će onima koji to dožive sigurno ostati kao nešto što se prepričava godinama kao draga uspomena medju prijateljima.

Uvijek raspoloženi domaćini će se potruditi da tako bude svakom gostu jer su preporuke te koje Rijeku Crnojevića čine atraktivnijom lokacijom iz godine u godinu.