• English
  • Русский
Pavlova strana

Pavlova strana

Mjesto gdje se Rijeka Crnojevića spaja sa Skadarskim jezerom jedno je od najfotografisanijih djelova ne samo riječkog kraja već i cijele Crne Gore.

Gotovo da ne možete proći putem sa glavne magistrale Podgorica – Cetinje ka Rijeci Crnojevića, a da ne vidite nekoliko zaustavljenih automobila i putnike koji žele da ovjekovječe ljepotu Pavlove strane. Rijetke ljudskom rukom napravljene objekte u ovom dijelu možete da vidite samo u obliku barki koje prevoze putnike kroz samu rijeku dok kompletnu okolinu karakteriše netaknuta i prelijepa priroda.

Preporuka

Lokacija

Pogledajte još...

Skola Bozo Vukmirovic Rijeka Crnojevica

Osnovna škola

Da Rijeka Crnojevića nije bila središte samo srednjovjekovnog života Crne Gore već i nešto modernijeg perioda govori i činjenica da je jedna od prvih osnovnih škola u zemlji podignuta upravo u nekadašnjem sjedištu države Ivana Crnojevića.
Posta Rijeka Crnojevica

Pošta

Kao jedna od trgovinski i saobraćajno izuzetno značajnih tačaka u nekadašnjoj Crnoj Gori, Rijeka Crnojevića je veoma rano razvila poštanske saradnje sa ostatkom zemlje.
Stari most Rijeka Crnojevica

Danilov most

Crna Gora može da se pohvali brojnim prirodnim ljepotama i veoma smo ponosni kada čujemo komentare onih koji po prvi put borave pod ovim našim parčetom neba.